Over Isiris

"Mijn missie is om het schilderen voor een grote groep toegankelijk te maken. Dit doe ik door online de cursus Tabletschilderen aan te bieden."

Iris Roselie (Isiris)

Mijn naam is Iris Roselie, en ik werk als beeldend kunstenaar onder de naam Isiris.

Voorjaar 2017 heb ik de Isiris Art Academy opgericht om mijn misse te kunnen volgen. Schilderen op de tablet of phone is voor vele mensen mogelijk, want wie heeft tegenwoordig geen tablet of phone? Want ook op de mobiele telefoon kun je tekenen en schilderen!

Naast het schilderen met diverse materialen op doek en papier heb ik het Tabletschilderen ontdekt. En waarom ben ik nou zo enthousiast over het Tabletschilderen?

Het voordeel van het schilderen op de Tablet:

Je kunt overal schilderen en het geeft vrijheid om te schilderen op de tijd dat het jou past. De Apps bieden vele mogelijkheden, diverse schildersgereedschappen en werkwijzen. Hierdoor kun je fijn experimenteren, spelen, uitproberen, en zelfs in de verdieping gaan.

Door de lessen in een online cursusomgeving aan te bieden wil ik vele mensen bereiken, zodat veel mensen kunnen beleven hoe fijn het is om op de tablet te schilderen.

Mijn interesse is altijd uitgegaan naar de kunstvormen. De creativiteit zat al jong in mijn bloed. Hele agenda's heb ik vol getekend, en ook ontwierp ik spontaan kleding en patronen. Ik heb dan ook een opleiding aan de Modeacademie gevolgd. Deze heb ik succesvol afgerond met o.a. deelname aan de 1ste Fashionweek in Amsterdam. In de loop der jaren heb ik ook allerlei cursussen gevolgd op het gebied van kunstzinnige vorming. Van dans tot theater, van circus tot dessin-ontwerpen, film, photoshop en nog vele anderen.

Sinds 2007 woon ik in Groesbeek, waar ik de rust en letterlijk de ruimte kreeg om mij intensief te bekwamen in het schilderen. Deze kans heb ik gegrepen en na 4 jaar heb ik de 4-jarige opleiding tot Holistisch Beeldend Kunstenaar afgerond. Naast de opleiding tot Holistisch Beeldend Kunstenaar heb ik een opleiding voor het geven van kunstzinnige lessen afgerond en ben ik gediplomeerd Kunstzinnig Coach Beeldend.
Als kunstenaar heb ik verschillende groepsexpositie verzorgd en exposeer ik in binnen en buitenland.

Iris Roselie bij een lezing over haar werk tijdens haar expositie in het Ateliermuseum Jac Maris.

Iris Roselie aan het tabletschilderen